UltiMaker
€ 395,00
€ 477,95 Incl. BTW

Begin 2016 bracht Ultimaker met de Ultimaker 2+ en Ultimaker 2 Extended+ enkele vernieuwde modellen op de markt. Deze upgrades zijn nu ook beschikbaar voor de oudere modellen, dankzij de Extrusion Upgrade Kit.

Backorder

Levertijd:
2 - 3 weken
EAN Code:
8718836373268

Extrusion Upgrade Kit UM 2 family (9510)

Begin 2016 bracht Ultimaker met de Ultimaker 2+ en Ultimaker 2 Extended+ enkele vernieuwde modellen op de markt. Deze upgrades zijn nu ook beschikbaar voor de oudere modellen, dankzij de Extrusion Upgrade Kit.

Enkele van deze upgrades waren een vernieuwde feeder motor, standaard verwisselbare nozzles in verschillende diameters en een innovatief koelingsysteem. Deze items, en nog meer, zorgen ervoor dat uw Ultimaker 2 en Ultimaker 2 Extended terug up-to-date zijn!

In de doos van de Extrusion Upgrade kit zitten volgende items (zie foto):

1. Fully assembled print head
De volledig geassembleerde printkop (met vooraf gemonteerde stukken en draden) verbeteren de printresultaten. De nieuwe fancaps zorgen ervoor dat de airflow zo afgesteld is dat het de koeling verbeterd. De heater cartridge heeft nu een sterkte van 35W, wat de temperatuur en printsnelheid ten goede komt. De PTFE coupler is nu gemaakt van TFM, waardoor de levensduur langer is. Tot slot is er de nieuwe PT-100 temperatuursensor. Hierdoor worden de gegevens meer accuraat ingelezen, zodat je nog preciezer kan spelen met de instellingen. 

2. Verwisselbare nozzles
Dankzij de nieuwe verwisselbare nozzles switch je vlot tussen de nozzles met verschillende diameters. Standaard zit er een 0.4mm nozzle op de printkop. Daarnaast krijgt u een 0.25mm nozzle voor nauwkeurige prints, en 0.6mm/0.8mm nozzles voor snellere prints.

3. Geared feeder motor
Een nieuwe geared feeder motor is bijgevoegd, dewelke u verbindt met de vernieuwde geared feeder.

4. Geared feeder
De nieuwe, innovatieve feeder laat u toe om makkelijk te wisselen van materialen. Ook past u makkelijk de druk aan voor de filamenten. Zachte filamenten bijvoorbeeld hebben een lagere druk nodig. Deze mogelijkheid tot aanpassen vergroot de succesratio van uw prints. 

5. Print head shafts
Ultimaker voorziet ook nieuwe print head shafts, in het geval de jouwe buigen terwijl u de printkop vervangt. 

6. Ultimaker calibration card
Een kalibratiekaartje krijgt u erbij om te zorgen dat het printbed op de juiste hoogte staat.

7. Spoelhouder voor filament
Om plaats te besparen komt er bij deze Extrusion Update kit ook een kortere spoelhouder. 

8. Axis tools
De bijgevoegde axis tools dienen om de print head shafts veilig en correct te vervangen. De axis uitlijnings tools zorgen ervoor dat er zo min mogelijk frictie is op de print head shafts. 

9. Klemmen voor het bouwplatform
De nieuwe klemmen voor het bouwplatform zorgen ervoor dat deze makkelijker afgenomen kan worden. Hierdoor wordt het reinigen van de glasplaat of het veilig verwijderen van een print vergemakkelijkt. 

10. ‘+’ stickers
Het laatste item om ervoor te zorgen dat uw Ultimaker 2 een Ultimaker 2+ wordt, de sticker! 

Wilt u weten hoe u gemakkelijk deze Extrusion Upgrade Kit assembleert? Download dan hier de handleiding!

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Ga je akkoord? Manage cookies
You are using a really old version of
Internet Explorer, download a safe browser to upgrade your browser.
x