PolyCast

Sorteren op:

PolyCast is speciaal filament, ontwikkeld voor het gieten van metaal.
€45,41
€54,95 Incl. BTW

Waarvoor wordt PolyCast™ gebruikt?

PolyCast™ is speciaal filament, ontwikkeld voor het gieten van metaal.

Welke voordelen biedt PolyCast™ bij het fijngieten?

Bij het traditionele metaalgieten moet je eerst een mal maken van was. Dit specialistische proces duurt weken en de kosten zijn hoog. Door een mal te 3D-printen met PolyCast™ is dit proces overbodig geworden.

Een bijkomend voordeel van PolyCast™ is dat je met 3D-printen complexe geometrische vormen kunt maken die met traditioneel gereedschap onmogelijk zouden zijn.

Kort samengevat is PolyCast ideaal voor:

  • Rapid-productie van kleinere metalen delen
  • Metalen delen met complexe geometrie

Hoe onderscheidt PolyCast™ zich van andere 3D-filamenten?

PolyCast™ is het eerste 3D-filament dat speciaal is ontwikkeld voor metaalgieten. Om dit mogelijk te maken is het materiaal van twee hoofdfuncties voorzien:

Uitstekende oppervlaktekwaliteit
PolyCast™ kan met een Polysher™ (dankzij de gepatenteerde Micro-Droplet technologie van Polymaker) gepolijst worden, waardoor de lagen onzichtbaar zijn en er een zeer glad oppervlak ontstaat. Dat is noodzakelijk voor de kwaliteit van de metaaldelen.

Clean Burnout
De meeste polymeren laten residu achter, als ze verbranden. Dat is een probleem bij het metaalgieten en dat kan leiden tot defecten aan de metaaldelen. Polymaker heeft het materiaal zo opgebouwd dat het bij temperaturen boven 600 graden volledig afbreekt en een schone gietvorm achterlaat.

Is Polycast™ eenvoudig in gebruik?

Het gebruik van PolyCast™ is eenvoudig. Het print met normale PLA-instellingen en is compatibel met praktisch alle 3D-printers op filamentbasis. Polymaker heeft het materiaal zo ontwikkeld dat het een uitstekende printbaarheid en dimensiestabiliteit heeft, en bovendien ook eenvoudig van het ondersteuningsmateriaal te scheiden is.

De geprinte delen kunnen vervolgens in de Polysher™ worden gepolijst om de oppervlaktekwaliteit te perfectioneren. Na het polijsten is het geprinte object klaar om gebruikt te worden bij metaalgieten.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Ga je akkoord? Manage cookies
You are using a really old version of
Internet Explorer, download a safe browser to upgrade your browser.
x