Magigoo
€ 20,00 € 19,00
€ 24,20 € 22,99 Incl. BTW

Magigoo FLEX de 3D printing lijm voor flexibele filamenten.

Op voorraad (85 stuks)
Levertijd:
voor 15:00 besteld, vandaag verzonden!
EAN Code:
5350583999983

Magigoo FLEX

bestaat uit een gespecialiseerde samentelling en is ontworpen om exclusief met TPU's / FLEX, TPE & TPC filamenten te werken. Met Magigoo Flex breng je een laag aan tussen het print bed en het geprint onderdeel die ervoor zorgt dat na het afkoelen van het bed de prints relatief eenvoudig te verwijderen zijn en het print bed gemakkelijk kan worden schoongemaakt.

Waarom Magigoo Flex?

TPU's / FLEX, TPE & TPC zijn thermoplastische rubbers. Thermoplastische rubbers bestaan ​​als copolymeren of een polymeermengsel, meestal van een kunststof en een rubber. Dit verleent zowel thermoplastische als elastomeren eigenschappen. Als een resultaat hebben deze materialen het voordeel dat ze rek kunnen verlengen tot matige rek en terugkeren naar de oorspronkelijke vorm.

Bovendien hebben deze materialen een hele hoge stabiliteit en een chemische weerstand en zijn ze goedkoper om te produceren. Als gevolg hiervan zijn deze materialen zeer gewild in industriële toepassingen.

Sommige flexibele filamenten vertonen een lagere hechting op conventionele 3D-printbedden en een hoge neiging tot kromtrekken. Anderen blijven meestal te goed plakken op 3D-printbedden zoals glas en PEI. Magigoo Flex is een gespecialiseerde oplossing voor het FDM printen van flexibele filamenten die is ontwikkeld om te werken met een groot aantal flexibele filament types. Magigoo Flex fungeert als een tussenlaag tussen de bouwplaat en het bedrukte deel waardoor een goede hechting mogelijk is en indien nodig het verwijderen van prints wordt vergemakkelijkt.

Gebruik:

  1. Schud de fles
  2. Breng aan op het gewenste gebied door de punt op het bed te drukken ( de binnenklep te activeren) en zo nodig te verspreiden.
  3. Print volgens de aanbevolen instellingen
  4. Laat afkoelen en verwijder, de print zou er direct moeten af poppen
  5. Reinigen, gebruik een vochtige doek om de restanten te verwijderen

Veiligheid: 

Gebruik van dit product met andere filamenten dan flexibele filamenten kan overmatige hechting veroorzaken en uw print bed beschadigen. 

Tips: 

Voor grotere prints & filamenten met een hoge krimp wordt een brim van 20 mm aanbevolen.

In geval van overmatige hechting wordt het aanbevolen om op het print bed een kleine hoeveelheid water, langzaam onder het geprinte onderdeel te werken, dit zou het verwijderen van het onderdeel gemakkelijker moeten maken. 

Let op!:

Technische fiche & veiligheidsvoorschriftenMagigoo Manual

Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Ga je akkoord? Manage cookies
You are using a really old version of
Internet Explorer, download a safe browser to upgrade your browser.
x