CerMark
€ 106,61
€ 129,00 Incl. BTW

CerMark LMM-6000 is een veelgebruikt hulpmateriaal voor het succesvol markeren of graveren van metalen met een CO2-laser of fiberlaser. Door het gebruik van ethanol als oplosmiddel droogt de coating snel.

Op voorraad (20+ stuks)
Levertijd:
voor 15:00 besteld, vandaag verzonden!

CerMark LMM-6000

CerMark LMM-6000 is een veelgebruikt hulpmateriaal voor het succesvol markeren of graveren van metalen met een CO2-laser of fiberlaser. Door het gebruik van ethanol als oplosmiddel droogt de coating snel.

Geschikt voor:

  • Staal, RVS, Titanium
  • Messing, Aluminium
  • Tin, Koper, Nikkel

Voor welke metalen is CerMark LMM-6000 geschikt?

Lasermarkeren en lasergraveren met CerMark LMM-6000 is mogelijk op een groot aantal verschillende ferro- en non-ferrometalen. De coating levert in ieder geval uitstekende resultaten bij het graveren van onbewerkt staal, RVS, messing, aluminium, titanium, tin, koper en nikkel. Wel is het nodig om wat proefstukjes te maken om de optimale instellingen de lasermachine te bepalen. Het onderliggende materiaal, het type laser dat u gebruikt, het vermogen waarmee u graveert en de detaillering van de afbeelding hebben allemaal invloed op het uiteindelijke resultaat.

Gebruik

CerMark LMM-6000 is klaar voor gebruik. Schud de spuitbus krachtig gedurende twee minuten, zodat u de kogel in de bus duidelijk hoort rammelen. Onvoldoende zorgvuldig mengen van de coating met het oplosmiddel kan het spuitstuk verstoppen. Daardoor gaat het sputteren en krijgt u een onregelmatige coatinglaag op uw werkstuk. Gebruik de spray op een vet- en stofvrij oppervlak bij een temperatuur van 15° tot 32° C. Breng in één of twee keer een dunne laag coating aan voor het beste resultaat. Het is van belang voor een goede werking, dat de coating door en door droog is. Drogen aan de lucht duurt ongeveer twee minuten, maar met een oven, haardroger of heteluchtpistool gaat het een stuk sneller.

Resultaat

CerMark LMM-6000 geeft met een CO2-laser een permanente, zwart gekleurde markering op het materiaal. Voor een goed resultaat mag de ondergrond niet met glanzende verf of coating zijn behandeld. Te dik opgebrachte coating kost alleen maar extra energie zonder beter resultaat. In het algemeen is voor een goed resultaat op zachtere metalen meer vermogen nodig in combinatie met een lagere loopsnelheid.

 

Bekijk hier de veiligheidsfiche.

Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Ga je akkoord? Manage cookies
You are using a really old version of
Internet Explorer, download a safe browser to upgrade your browser.
x