Ultimaker
€ 10.145,00 € 9.669,48
€ 12.275,45 € 11.700,07 Incl. BTW

Ultimaker S5 Pro Bundle PVA Removal Station Bundle de perfect combinatie voor het printen met PVA.

Backorder

Levertijd:
Pre order, levertijd juni 2022

Ultimaker S5 Pro Bundle PVA Removal Station Bundle

Ultimaker S5 & Air manager PVA Removal Station Bundle de perfect combinatie voor het printen met PVA.

Wat zit er nu eenmaal in deze bundle?

Je Ultimaker wordt geleverd met een beperkte fabrieksgarantie van één jaar (bedrijven) of 2 jaar (particulieren) en onbeperkte technische ondersteuning per telefoon.

Ultimaker PVA Removal Station

Eenvoudige nabewerking, snellere onderdelen

Maak het printen van complexe ontwerpen sneller en gemakkelijker. Ultimaker PVA Removal Station lost ondersteuningsmateriaal snel en effectief op, waardoor de nabewerking tijd tot een minimum beperkt wordt en de productiviteit verhoogt.

Rapid prototyping just got faster and easier

 • Lost PVA tot 4x sneller op
 • Minder tijd voor de nabewerking van de operator¹
 • Te gebruik met Ultimaker of PVA van derden
 • Alleen water toevoegen. Geen chemicaliën, geen rommel

Verwijder PVA tot 4x sneller. Verklein uw nabewerkingstijd

Snelle watercirculatie aangedreven door een magnetische rotor verwijdert PVA tot vier keer sneller dan stilstaand water, zelfs uit moeilijk bereikbare holtes. Zo heb je je onderdelen zo snel mogelijk nabewerkt en klaar voor gebruik.

Lage inspanning, hogere productiviteit
Verminder de tijd van de nabewerking tot 80%

Ultimaker PVA Removal Station vereist slechts een paar minuten bedieningstijd per print, met minimale onderhoudsbehoeften. Druk gewoon op de startknop, laat hem zijn werk doen en haal je print op als hij klaar is.

Rotor-aangedreven watercirculatie

Kies een circulatie van 100 of 225 RPM, afhankelijk van de kwetsbaarheid van uw onderdeel. Elke twee minuten verandert de rotor van richting om het water gelijkmatig tegen het model te duwen.

Prints blijven veilig en ondergedompeld

De spoelmand houdt uw print op zijn plaats en volledig ondergedompeld tijdens het oplossen, en gaat vervolgens omhoog voor een rommelvrij afvoeren en verwijderen van de print.

Gemakkelijk om de voortgang te volgen

Met een transparante, verlichte container kunt u eenvoudig het PVA-verwijderingsproces volgen en zien wanneer uw onderdeel klaar is. Bovendien geeft een verzadigingsindicator aan wanneer het water moet worden ververst.

Bekijk deze video om de Ultimaker PVA Removal Station in werking te zien:

The Ultimaker S5 Air Manager

The Ultimaker S5 Air Manager biedt een gesloten, in-uit luchtstroom tijdens het printen. Dit leidt tot een beter gecontroleerde omgeving binnen de printkamer en filtert tot 95% van de ultrafijne deeltjes die gecreëerd worden tijdens het printen. 

Verbeterde luchtkwaliteit & veiligere werkplek:

De Ultimaker S5 Air Manager zorgt voor een veiligere werk omgeving, waardoor een gesloten, in-uit luchtstroom speciaal voor de Ultimaker S5. Het filtert tot 95% van alle ultrafijne deeltjes (UFP's) die uitgestoot worden tijdens het printen. De Air manager zorgt voor een veilige, fysieke barrière voor de printkamer. 

Meer materialen, minder gedoe:

Geoptimaliseerde softwareprofielen regelen nauwkeurig het filteren voor elk Ultimaker materiaal en meer dan 40 filamenten van derdenen. Zo kan u focussen op het creëren van het perfecte 3D geprinte stukken zonder u zorgen te maken over het materiaal. Geen zorgen over de UFP's, geen extra tijd voor het instellen van uw printer. 

Belangrijkste kenmerken:

 • EPA-filter: verwijdert tot 95% van de UFP's
 • Gecontroleerde afzuiging: In-uit geoptimaliseerde luchtstroom voor het filteren en een nog betere printkwaliteit
 • Verbeterde veiligheid: Een fysieke barrière voorkomt het binnendringen tijdens het printen
 • Geoptimaliseerd voor uw toepassing: Detecteert het gebruikte materiaal en past de luchtstroom aan
 • Eenvoudige installatie: De printer detecteert wanneer de Air Manager is verbonden
 • Slimme controle: Printer volgt het filtergebruik en laat weten wanneer deze vervangen moet worden

Ultimaker S5 Material Station

Ultimaker S5 Material station is een filamenten opslagplaats dat beschikt over automatische materiaalomschakeling, flow sensors & een gecontroleerde luchtvochtigheid in de kamer. Nu kunt u gemakkelijker een hogere productiviteit bereiken met prints van hoge kwaliteit.

Productiviteit voor uw bedrijf:

Material station is naadloos te integreren met de Ultimaker S5. Het station herdefinieert materiaalbehandeling opnieuw - om echt 24/7 productie te ontgrendelen. Laad tot zes spoelen in de vochtgecontroleerde kamer en de slimme functies zorgen voor de rest: composiet klare toevoer wielen, filament sensoren, automatisch omschakelen wanneer het materiaal opgeraakt. Nu kan je uw productiviteit verhogen en een productie van hogere kwaliteit bereiken. 

Vereenvoudig uw workflow:

Al sinds 2011 maakt Ultimaker het 3D printen eenvoudiger. Dit is Ultimaker's grootste stap tot nu toe. Laad materialen in enkele seconden, configureer aan uw behoeftes en maak u geen zorgen meer over materiaalopslag. Het Ultimaker S5 Material Station is ook volledig geïntegreerd in onze softwaretools zodat u op de hoogte blijft en 100% kan focussen op het maken van uw beste werk. 

Belangrijkste kenmerken:

 • Snel & gemakkelijk filament laden: naar voor gericht laad vakken voor maximaal zes materialen verminderd de laadtijd tot enkele seconden
 • Ononderbroken printen: Sensoren detecteren wanneer een spoel op is en laadt automatisch het volgende
 • Vochtigheidscontrole: Intelligent atmosferisch beheer houdt relatieve luchtvochtigheid onder 40%
 • Eenvoudige installatie & controle: Automatisch herkennen van NFC-materialen en naadloze integratie met Ultimaker Cura software
 • Compatibele composietmaterialen: Print onderdelen met hoge sterkte en unieke eigenschappen. 
 • Onbeperkte configuraties: Bewaar uw meest gebruikte materialen, klaar om te printen wanneer u het nodig heeft, zowel Ultimaker filament als filamenten van derden. 

Ultimaker S5

De Ultimaker S5 is gebouwd met een groot bouwvolume, filament flow sensor en een gebruiksvriendelijke touchscreen. De S5 3D printer is geschikt om in kantooromgeving te gebruiken en geeft kwalitatieve resultaten. De Ultimaker S5 is verder gebouwd op de Ultimaker 3 generatie.

Plus- en minpunten

positief punt Dual extrusion systeem die zeer goed werkt
positief punt Zeer gebruiksvriendelijk
positief punt Groot bouwvolume
positief punt Stil
positief punt Filament flow systeem zorgt ervoor dat je prints niet mislukken
   
negatief punt Duurdere klasse, maar prijs/kwaliteit zeer goed


Innovaties

 • Bouwvolume van 330 x 240 x 300 mm
 • Actieve kalibratie
 • Maximale printtemperatuur van 260°C
 • 4.7 inch/ 11.9cm touchscreen vervangt het roterend wieltje
 • 2 mogelijke print oppervlaktes
 • Uitgebreide software: Cura is de meest gebruikte 3D slicer op de markt, gratis en ontwikkeld door Ultimaker.
 • 3D printing experten: Ultimaker heeft een community van meer dan 10,000 actieve leden.

 

Touchscreen bediening voor een snelle bediening

De 4.7 inch/ 11.9cm touchscreen vervangt het roterend wieltje, en biedt de gebruiker een snelle en vlotte bediening. De bediening is daarnaast beschikbaar in maar liefst 11 talen, waaronder het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans.

Betrouwbare hechting, van de eerste tot de laatste laag

Niet enkel het bouwvolume (330 x 240 x 300mm) is vergroot, Ultimaker heeft ook een multi-point leveling toegevoegd aan de Ultimaker S5. Zo creëert u een precieze en gedetailleerde heightmap van uw printbed. Zo hechten de materialen uitstekend aan het printoppervlak, vanaf de eerste laag. 

Een gegarandeerde voortgang van uw prints

Net zoals bij de Ultimaker 3 werkt de Ultimaker S5 met verwisselbare print cores (0.25mm – 0.4mm – 0.8mm) die terugtrekken bij niet gebruik. De NFC-chip en EEPROM-chip zullen aangeven wanneer het geselecteerde materiaal niet overeenkomst met het ingestelde materiaal. De nieuwe filament flow sensor behoedt u tot slot van mislukte prints door een gebrek aan materiaal. Deze sensor verwittigt u als het materiaal op is en stopt automatisch uw print. Zo werkt u efficiënter en verhoogt u uw ROI.

Blijf overal verbonden

Dankzij de WiFi- en LAN-aansluitingen kan u overal de voortgang van uw prints opvolgen, via de ingebouwde camera. Ook de gloednieuwe app laat u toe de progressie te controleren.

Net als de Ultimaker 3 heeft ook de Ultimaker S5 de mogelijkheid om in CURA Connect meerdere toestellen te beheren. Dit alles zorgt ervoor dat de Ultimaker S5 uitmuntende prestaties combineert met een moeiteloze werking en ongeziene betrouwbaarheid.

Software

Cura software 

Deze printer wordt geleverd met de vernieuwde Cura en Ultimaker software. Met deze Cura software worden prints intuïtief en snel voorbereid wat een pluspunt is voor starters. Ook experts kunnen experimenteren met allerhande instellingen. Door deze open source software is er een community van meer dan 10 000 3D printing experten die klaarstaan om je met raad en daad bij te staan.

Download de software

Cura Essentials software 3D-printsoftware die is gemaakt voor bedrijven.

U breidt de voordelen van 3D-printen uit naar uw hele bedrijf met een software abonnement dat niet alleen ontwerpers en engineers ondersteunt, maar ook bijdraagt aan het beheer en de stabiliteit van uw onderneming.

Wat kan Cura Essentials voor u doen:

 • Geef innovatie ruim baan in uw bedrijf (bekijk het productwebinar)
 • Maak het beheer van 3D-printen in uw hele organisatie gemakkelijk
 • 's Wereld beste 3D-printsoftware, nu klaar voor het bedrijfsleven
 • Beheer zelf uw hele 3D-printworkflow
 • Een aan uw wensen aangepaste 3D-printworkflow
 • E-learning en ondersteuning voor 3D-printsucces
 • Keuze uit drie niveaus die zijn aangepast aan uw bedrijf

Onze review over de Ultimaker S5

Deze 3D printer is een professioneel toestel die een hoog niveau kan halen. Zowel het resultaat als het gebruiksgemak is een groot voordeel. Industrieel en educatief is dit een machine waarbij je veel mogelijkheden hebt. De Ultimaker is een koploper op de markt, daardoor is ook de slicer tot een hoog niveau door ontwikkeld. Het leukste vinden wij nog de filament flow sensor. Deze zorgt er voor dat je prints niet meer gaan mislukken doordat je filament op is. Bekijk ook de Ultimaker 3, deze heeft dezelfde dual head.

Overtuigd?

 • Showroom/contact: Het is altijd aangeraden contact op te nemen of een bezoek te brengen aan onze showroom. Zo kunnen we je helpen bij je keuze, en heb je altijd de juiste 3D printer. 
 • Service contract/installatie service: U koopt als bedrijf? Bekijk dan onze service contracten of onze installatie service. Deze zijn optioneel verkrijgbaar. 
 • Testprint doen op de Ultimaker S5?: Ga naar onze 3d print service afdeling. U kan uw STL model doorsturen en wij sturen u de prijs voor deze print. Als u nadien de printer aankoopt kan u tot €50 terugkrijgen.


Bekijk deze video om de Ultimaker S5 3d printer in werking te zien.

Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Ga je akkoord? Manage cookies
You are using a really old version of
Internet Explorer, download a safe browser to upgrade your browser.
x