Ultimaker 3 Extended

Ultimaker
€ 4.470,95 Incl. btw

De Ultimaker 3 Extended is de meest betrouwbare dual extrusion 3D printer op de markt. Verbeterde 3D print prestaties om complexere designs te printen, en dit dankzij het automatisch nozzle-lifting systeem en de vervangbare print cores.

Op voorraad
Levertijd:
voor 18:00 besteld, volgende dag verzonden

Ultimaker 3 Extended


De Ultimaker 3 extended is de meest betrouwbare dual extrusion 3D printer op de markt. Verbeterde 3D print prestaties om complexere designs te printen, dat is de Ultimaker 3. Dit dankzij het automatisch nozzle-lifting systeem, de professionele bouw en ondersteunende materialen en de vervangbare print cores.

Plus- en minpunten

 Printkwaliteit
 Groot bouwvolume
 Zeer eenvoudig in gebruik
 Stil
 Professioneel dual extrusion systeem

 

 Duurdere klasse, maar prijs kwaliteit zeer goed


De voornaamste vernieuwingen aan de Ultimaker 3 zijn:

 • Bouwvolume van 215 x 215 x 300mm
 • Laagresolutie tot 20 micron met de 0.4mm nozzle
 • Printtemperatuur tot maximaal 280°C
 • Dual extrusion met ondersteunend oplosbaar materiaal
 • Verwisselbare print cores
 • Verwarmd printbed met actieve bedleveling

Hardware vernieuwingen

Ultimaker 3 dual extrusion

Wat zijn nu de vernieuwingen aan de Ultimaker 3? Ten eerste is de printkop vernieuwd. De dual extrusion printkop biedt nu de mogelijkheid om basismateriaal te combineren met oplosbaar ondersteunend materiaal. Hierdoor maakt je de meest complexe mechanische onderdelen. Uiteraard is printen met twee dezelfde basismaterialen in andere kleuren ook mogelijk. Het automatische nozzle-lifting systeem zorgt er daarnaast ook voor dat iedere print die gladde, professionele finish hebben.

Een andere vernieuwing zijn de print cores. Sneller wisselen tussen print cores betekent sneller wisselen van materialen en sneller prints opnieuw opstarten. Bij iedere Ultimaker 3 krijgt u 2 print cores voor basis materialen (AA) en een print core voor ondersteunende materialen (BB) meegeleverd. De opbouw van de verschillende print cores zorgt voor minder risico op verstoppingen en een verbeterde printervaring.

Ook nieuw aan de Ultimaker 3 is de versterkte, stillere ventilatie. Met twee nieuwe ventilatoren en beschermroosters creëert de Ultimaker 3 een betere airflow. Ook de nieuwe LED status indicatoren vergemakkelijken het printen. Deze indicatoren geven aan wanneer interactie door de gebruiker
nodig is.

Een superieure 3D print ervaring

Uiteraard heeft Ultimaker ook aan de software gedacht. CURA heeft uitvoerig geteste vooringestelde profielen, zodat de printervaring verbeterd werd. De gloednieuweNFC scanner is ingebouwd materiaal herkenningssysteem. Het verzekert u dat uw 3D printer klaar is om te printen. De Ultimaker 3 herkent het materiaal op de spoelhouder en controleert dit materiaal en de gebruikte print core. 

Ook nieuw is de EEPROM print core chip, dewelke de diameter en het type nozzle onthoudt en je verwittigd bij verkeerd verbruik. Als resultaat krijg je betere resultaten.

Enkele andere vernieuwingen

In vergelijking met de voorgangers werkt de Ultimaker 3 met een USB poort in plaats van een SD kaart. Nieuw is de mogelijkheid om je Ultimaker 3 te connecteren met je PC via de WiFi/Lan connectiviteit. Eens je de printer geconnecteerd hebt via WiFi kan je ook de voorgang van je print volgen via de live camera.

Een nieuw verwarmd printbed

De laatste vernieuwingen werden gemaakt aan het verwarmd printbed, meer bepaald omtrent de actieve bed leveling. De capacitieve sensor in de printkop meet de afstand tussen het printbed en de nozzle. De hellingshoek compenseert de Z-as in de eerste lagen. Het resultaat? Een accuratere bedleveling en een verbeterde hechting aan het bouwplatform.

Daarnaast heeft Ultimaker ook het design van de bouwplaat aangepast. Het is nu lichter en steviger, waardoor vibraties verminderen en de betrouwbaarheid verhoogd. Het printbed blijft uiteraard wel verwarmd, waardoor je nog steeds een grote variatie aan materialen kan printen.

In the box:

 • Ultimaker 3
 • 2x Print Core AA 0.4 mm
 • 1x Print Core BB 0.4 mm
 • Spoelhouder met NFC kabel
 • 1x spoel PLA silver/metallic (350 gram)
 • 1x spoel PVA wateroplosbaar (350 gram)
 • Ethernet kabel
 • USB stick
 • Toolkit (lijmstick, sleutels, materiaalgids, calibratiekaart etc.)
 • Testprint van uw Ultimaker

Je Ultimaker wordt geleverd met een beperkte fabrieksgarantie van één jaar (bedrijven) of 2 jaar (particulieren) en onbeperkte technische ondersteuning per telefoon.

Onze ervaring

De Ultimaker 3 is een 3D printer die enorm veel mogelijkheden heeft. 
Met dit toestel zit je op een professioneel niveau. Industrieel, educatief en particulier kan je deze printer gebruiken.
De Ultimaker is een koploper in de markt, heeft alles wat je nodig kan hebben en is zeer gebruiksvriendelijk.

Overtuigd door de Ultimaker 3?

 • Showroom/contact: Het is altijd aangeraden contact op te nemen of een bezoek te brengen aan onze showoom. Zo kunnen we je helpen bij je keuze, en heb je altijd de juiste 3D printer. 
 • Service contract/installatie service: U koopt als bedrijf? Bekijk dan onze service contracten of onze installatie service. Deze zijn optioneel verkrijgbaar. 
 • Testprint doen op de Ultimaker 3?: Ga naar onze 3d print service afdeling. U kan uw model doorsturen en wij sturen u de prijs voor deze print. Als u nadien de printer aankoopt kan u tot 50euro terugkrijgen.

 


Merk: Merk
Printtechnologie: FDM (Fused deposition modeling)
Maximaal bouwvolume: Single nozzle print: 215 x 215 x 300mm - Dual nozzle print: 197 x 215 x 300mm
Afmetingen van de 3D printer: 357 x 338 x 388 mm
Gewicht: 16.2 kg
Geassembleerd: ja
Nozzle Diameter: 0.4 mm
Nozzle temperatuur: 180°C - 280°C
Filament diameter: 2.85 mm
Laagresolutie: 20 - 200 micron
Printsnelheid: 30 - 300 mm/s
Positioneringsprecisie van de assen: X: 12.5 / Y: 12.5 / Z: 2.5 micron
Kalibratie: automatisch
Printbare materialen: PLA, PVA, ABS, CPE, Nylon
Verwarmd printbed: ja
Stand alone printen via SD: neen
Stand alone printen via USB: ja
Stand alone printen via WiFi: ja
Software: CURA
LCD-scherm: ja
Bestandsformaat: .stl, .obj, .3mf
Ondersteunende OS: Windows, Mac, Linux
Open source: ja
U maakt gebruik van een verouderde versie van
Internet Explorer, klik hier om deze te updaten.
x