Ultimaker 3 Extended

Ultimaker
€ 4.470,95 Incl. btw

De Ultimaker 3 Extended is de ietwat grotere broer van de Ultimaker 3 en de meest betrouwbare dual extrusion 3D printer op de markt. Hij bevat verbeterde 3D-print-prestaties om complexere designs te printen.

Op voorraad
Levertijd:
voor 18:00 besteld, volgende dag verzonden

De Ultimaker 3 Extended is de ietwat grotere broer van de Ultimaker 3 en de meest betrouwbare dual extrusion 3D printer op de markt. Deze printer biedt verbeterde 3D-print-prestaties om complexere designs te printen. Dit dankzij het automatisch nozzle-lifting systeem en de vervangbare print cores.

Plus- en minpunten

Printkwaliteit
Groot bouwvolume
Zeer eenvoudig in gebruik
Stil
Professioneel dual extrusion systeem 
   
Duurdere klasse, maar prijs kwaliteit zeer goed 


De voornaamste vernieuwingen aan de Ultimaker 3 Extended zijn:

 • Bouwvolume van 215 x 215 x 300mm
 • Laagresolutie tot 20 micron met de 0.4mm nozzle
 • Printtemperatuur tot maximaal 280°C
 • Dual extrusion met ondersteunend oplosbaar materiaal
 • Verwisselbare print cores
 • Verwarmd printbed met actieve bedleveling

Het verschil tussen de Ultimaker 3 en de Ultimaker 3 Extended ligt enkel en alleen in het bouwvolume.
Bekijk hier de factsheet van Ultimaker 3 Extended. 

Hardware vernieuwingen

De ultimaker 3 heeft heel wat vernieuwingen:
Startende bij de printkop biedt de 'dual extrusion printkop' de mogelijkheid om basismateriaal te combineren met een oplosbaar ondersteunend materiaal.
De meest complexe mechanische onderdelen worden hierdoor mogelijk.

Uiteraard is printen met twee dezelfde basismaterialen in verschillende kleuren ook mogelijk. Het automatische nozzle-lifting systeem zorgt er voor dat elke print een gladde, professionele afwerking heeft.

Een andere vernieuwing bevat onder andere de 'print cores'. Het sneller kunnen wisselen tussen print cores betekent sneller wisselen van materialen en vervolgens het vlot  kunnen opstarten van nieuwe prints. Bij iedere Ultimaker 3 krijgt u 2 print cores voor basis materialen (AA) en een print core voor ondersteunende materialen (BB) meegeleverd. De opbouw van de verschillende print cores zorgt voor minder risico op verstoppingen en een betere printervaring.

Wat tot slot ook nieuw is aan de Ultimaker 3, is de versterkte, geluiddempende ventilatie. Met twee nieuwe ventilatoren en beschermroosters creëert de Ultimaker 3 een betere airflow. Ook de nieuwe LED status indicatoren vergemakkelijken het printen. Deze indicatoren geven aan wanneer interactie door de gebruiker nodig is.


Een superieure 3D print ervaring

Uiteraard heeft Ultimaker ook aan de software gedacht. CURA heeft uitvoerig geteste en vooringestelde profielen, zodat de printervaring verbeterd werd. De gloednieuwe NFC scanner is een ingebouwd materiaal herkenningssysteem. Het verzekert u dat uw 3D printer klaar is om te printen. De Ultimaker 3 herkent het materiaal op de spoelhouder en controleert dit materiaal en de gebruikte print core. 

Ook nieuw is de EEPROM print core chip, dewelke de diameter en het type nozzle onthoudt en je verwittigd bij verkeerd verbruik. Als resultaat krijg je betere resultaten.

Enkele andere vernieuwingen

In vergelijking met de voorgangers werkt de Ultimaker 3 met een USB poort in plaats van een SD-kaart. Nieuw is de mogelijkheid om je Ultimaker 3 te connecteren met je PC via de WiFi/Lan connectiviteit. Eens je de printer geconnecteerd hebt via WiFi kan je ook de voorgang van je print volgen via de live camera.

Een nieuw verwarmd printbed

De laatste vernieuwingen werden gemaakt aan het verwarmd printbed, meer bepaald omtrent de actieve bed leveling. De capacitieve sensor in de printkop meet de afstand tussen het printbed en de nozzle. De hellingshoek compenseert de Z-as in de eerste lagen. Het resultaat? Een accuratere bedleveling en een verbeterde hechting aan het bouwplatform.

Daarnaast heeft Ultimaker ook het design van de bouwplaat aangepast. Het is nu lichter en steviger, waardoor vibraties verminderen en de betrouwbaarheid wordt verhoogd. Het printbed blijft uiteraard wel verwarmd, waardoor je nog steeds een grote variatie aan materialen kan printen.

Wat zit er nu eenmaal bij uw bestelling?

 • Ultimaker 3 Extended
 • 2x Print Core AA 0.4 mm
 • 1x Print Core BB 0.4 mm
 • Spoelhouder met NFC kabel
 • 1x spoel PLA silver/metallic (350 gram)
 • 1x spoel PVA wateroplosbaar (350 gram)
 • Ethernet kabel
 • USB stick
 • Toolkit (lijmstick, sleutels, materiaalgids, calibratiekaart etc.)
 • Testprint van uw Ultimaker

Je Ultimaker wordt geleverd met een beperkte fabrieksgarantie van één jaar (bedrijven) of 2 jaar (particulieren) en onbeperkte technische ondersteuning per telefoon.

Onze review over de Ultimaker 3

De Ultimaker 3 is een 3D printer die enorm veel mogelijkheden biedt. 
Met dit toestel werk je op een professioneel niveau. Industrieel, educatief en particulier kan je deze printer gebruiken. De Ultimaker is een koploper op de markt, heeft alles wat je nodig hebt en is zeer gebruiksvriendelijk!

Overtuigd?

 • Showroom/contact: Het is altijd aangeraden contact op te nemen of een bezoek te brengen aan onze showroom. Zo kunnen we je helpen bij je keuze, en heb je altijd de juiste 3D printer. 
 • Service contract/installatie service: U koopt als bedrijf? Bekijk dan onze service contracten of onze installatie service. Deze zijn optioneel verkrijgbaar. 
 • Testprint doen op de Ultimaker 3?: Ga naar onze 3d print service afdeling. U kan uw model doorsturen en wij sturen u de prijs voor deze print. Als u nadien de printer aankoopt kan u tot 50 euro terugkrijgen.


 Bekijk deze video om de Ultimaker 3 3d printer in werking te zien.

 

Build volume (LxBxH): 215 x 215 x 300mm
Desktop afmetingen (LxBxH): 342 x 505 x 688mm
Gewicht: 10,6kg (shipping 15,5kg)
Laagresolutie: 200 - 20 micron (0.40mm)
Snelheid: 30 - 300mm/s
Filamentmogelijkheden: PLA / ABS / CPE / PVA / Nylon
Filamentdiameter: 2.85mm
Nozzle diameter: 0.4mm
File types: STL / OBJ / 3MF
Software: Cura - Official Ultimaker Software
Connectiviteit: Wi-Fi, LAN, USB
Printtemperatuur: 180 - 280°C
Verwarmd printbed: 20 - 100°C
Garantie: 12 maand / 24 maand
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x