Raise3D Pro 2 Plus

Raise3D
€ 6.048,79 Incl. btw

De Raise3D Pro 2 Plus. Deze slimme, betrouwbare prosumer FDM 3D printer koppelt een groot bouwvolume aan betrouwbaarheid en printkwaliteit.

Backorder

Levertijd:
3-4 werkdagen

Wat krijg je als je de Raise3D N2 Dual, door 3D Hubs uitgeroepen tot een van de “Best of Prosumer 2018” 3D printers een upgrade geeft met een vernieuwd build plate systeem, een automatische integratie van de filament run-out sensor en meer? De Raise3D Pro 2 Plus. Deze slimme, betrouwbare prosumer FaM 3D printer koppelt een groot bouwvolume aan betrouwbaarheid en printkwaliteit. Met zijn 2 printkoppen produceert u geweldige prints en combineert u een variatie aan materialen.

Plus- en minpunten

 Groot bouwvolume met hoge kwaliteit
 Zeer eenvoudig in gebruik
 Filament flow sensor voorziet dat je niet zonder filament valt
 Wifi connectie (of USB stick)
 Ingebouwde li-on batterij als back-up bij stroompanne
   
 Duurdere klasse, maar prijs/kwaliteit zeer goed

Kenmerken

  • Bouwvolume van 305 x 305 x 605 mm
  • Laagresolutie 5 microns
  • Maximale printtemperatuur van 300°C
  • Verwarmd printbed
  • Snelheden van 30mm/s tot 150mm/s
  • Uitgebreide software: Ideamaker is een zeer gebruiksvriendelijk programma.

Wat is er nieuw?

De Generation Motion Control
De Raise3D Pro 2 heeft een verbeterd generation motion control system gekregen, waardoor de bediening en resolutie van de prints nog accurater verloopt dan al het geval was. Ook zorgt deze upgrade voor een verbeterde thermische uitvoering van uw printopdrachten.

Het vernieuwde build plate systeem
Aan het printoppervlak (305 x 305 x 605mm) werd niets gewijzigd, en ook de automatische kalibratie in de fabriek bleef ongewijzigd. Het printbed daarentegen is vernieuwd, met een verbeterde preventie tegen warping. Dankzij de vernieuwde silicone heating bed wordt de warmte beter verdeeld over het gehele bouwoppervlak. Dit vernieuwde bed zorgt naast een betere hechting ook voor een langere levensduur, en het verbeterde 4+9 systeem zorgt dat uw bouwplatform stabieler vastgemaakt wordt.

Vernieuwde printkop
De Raise3D Pro 2 heeft met zijn verbeterde nozzle, die tot 300°C kan gaan, een verbeterde hotend isolatie en de standaard filament run-out sensor een geüpgradede printkop meegekregen. Dankzij de nozzle print u moeiteloos een grote variatie aan materialen, gaande van PLA en ABS tot Nylon en carbon versterkte filamenten. Met een laagresolutie van 10 tot 250 micron en de zekerheid dat u een melding krijgt bij een verstopte printkop of lege spoel zorgt deze Raise3D Pro 2 voor uitstekende resultaten.

Geavanceerde dual extrusion
De Raise3D Pro 2 heeft naast de vernieuwde printkop ook een geavanceerd dual extrusion systeem gekregen. Dankzij dit systeem trekt de ongebruikte printkop zich terug. Met een snelle retractie (< 1 seconde) en een terugtrekafstand van 1.5mm loopt u geen risico meer op beschadigde prints dankzij de ongebruikte printkop. Dit systeem is uitvoerig getest door Raise3D, en heeft een grote herhaalbaarheid. 

Ingebouwde camera en luchtfilter
Naast dit alles heeft de Raise3D Pro 2 een ingebouwde camera, waarmee u uw prints vanop afstand kan volgen en monitoren. De ingebouwde luchtfilter zorgt er daarnaast voor dat tot 91% van de luchtdeeltjes gezuiverd worden.

Wat is geoptimaliseerd?

Naast deze nieuwigheden heeft Raise3D ook de enkele oude features geoptimaliseerd.

Interactieve bediening, vlakbij en op afstand
Dankzij de 7 inch touchscreen, die geïntegreerd zit in het toestel bedient u het toestel snel en gemakkelijk. Via de touchscreen past u snel en vlot enkele settings aan, waarmee u het printgemak nog verbetert. Omdat de Raise3D Pro 2 3D printer ook uitgerust is met een WiFi/Ethernet aansluiting, hebt u ook de mogelijkheid om deze settings vanop afstand aan te passen. De user experience, met visual interface en rapid reviewing functie zorgt voor een snel overzicht over de voortgang van uw prints.

Print, zelfs zonder stroom
Natuurlijk heeft u stroom nodig om te kunnen printen met de Raise3D Pro 2 3D printer. Maar dankzij de li-on batterij die in deze 3D printer zit blijft de printer tijdens een stroompanne verder printen. Dit Power Loss protection system optimaliseert uw gebruik en beschermt u tegen onverwachte pannes.

Krachtige slicing software
Met IdeaMaker heeft Raise3D zelf ook een krachtige slicing software die compatibel is met een grote variatie aan FDM 3D printers. Deze snelle software laat u naast de basis ook toe om uw model te repareren en optimaliseren voor het printen. De geoptimaliseerde interface zorgt voor een extra gebruiksgemak, waarbij onder andere de support automatisch gegenereerd wordt.


Bijgeleverd in de doos:
Glass with protective foam
- Filament
- Nozzle cleaning kit
- Tweezers
- Filament holder
- Build plate clips
- Fan cover 
- Power Cable
- Hex Wrenches (3mm – 2.5mm – 2mm – 1.5mm)
- Spade
- USB Stick
- Fuse (15A – 10 A)
- Filament guide tube
- Build surface
- Other accessories (spare parts)

Onze review over de Raise3D Pro 2 Plus

De Raise 3D Pro 2 Plus is met zijn grote bouwvolume een koploper op de markt. Bovendien is hij zeer gebruiksvriendelijk met zijn 7 inch touchcreen. Ook geschikt voor ABS-filamenten door zijn verwarmd printbed en afgesloten volume. Ook een goede combinatie met Buildtak Stickers.

Build volume (LxBxH): 305 x 305 x 605mm
Desktop afmetingen (LxBxH): 616×590×1107 mm
Gewicht: 50 kg
Voorgemonteerd: Ja
Nozzle diameter: 0.2/ 0.4/ 0.6/ 0.8mm
Printtemperatuur: Max. 300 ºC
Filamentdiameter: 1,75mm
Laagresolutie: 10 - 250 micron
Printsnelheid: 30 - 150 mm/s
Filamentmogelijkheden: Nylon, PLA, ABS, PC, TPU 95A, PP, PVA, PETG, Filled, PLA, Filled Nylon
Verwarmd printbed: Max. 110°C
Kalibratie: Automatisch
File types: STL, OBJ
LCD-scherm: 7 inch Touch Screen
Software: ideaMaker
Connectiviteit: USB, WiFi
Ondersteunende OS: WINDOWS/ IOS/ LINUX
Open / Closed Source: Open Source
Garantie: 12 maand / 24 maand
Toevoegen
Gebruik komma's om tags te scheiden.
You are using a really old version of
Internet Explorer, click here to upgrade your browser.
x