Coronavirus update 29 september: Demo’s en afhalingen op afspraak.
test banner

Vuurwapens 3D printen? Het mag in de VS

Vuurwapens 3D printen? Het mag in de VS

Per 1 augustus 2018 is het mogelijk om 3D designs voor vuurwapens te downloaden, in de Verenigde Staten wel te verstaan. De Regering Trump heeft een wet aangenomen die dit mogelijk maakt, zo melden verschillende media. Een besluit dat niet zonder slag of stoot is gegaan.

 

In 2013 postte Cody Wilson “The Liberator” online. Het 3D design voor het eerste 3D geprinte vuurwapen. Niet lang daarna sprong de Federale Regering van de VS erop en blokkeerde de website waarop het design beschikbaar was. Het design was in strijd met de International Traffic in Arms Regulations (ITAR). Tegen die tijd was het design al 100.000 keer gedownload.

Wilson spande een zaak aan tegen de overheid. Hij beriep zich op zijn vrijheid van meningsuiting. Na jaren van juridische procedures werd Wilson onlangs in het gelijk gesteld. 3D Designs voor vuurwapens mogen online verspreid worden. Iets dat velen zorgen baart.

 

Vuurwapens moeten in de VS traceerbaar zijn. 3D geprinte versies zijn dat niet, waardoor ze ook wel "ghost guns" worden genoemd. En wat wellicht nog zorgwekkender is: per 1 augustus komt het 3D Design voor de AR-15 online, een semi-automatisch geweer dat al voor veel bloedvergieten heeft gezorgd. 

 

Eindeloze mogelijkheden

 

Als 3D&I zijnde houden we onze handen liefst af van de vuurwapendiscussie. Bovenstaand bericht laat echter wel zien dat de mogelijkheden met 3D printen eindeloos zijn. Tegenwoordig kunnen er al vuurwapens, satellieten en zonnecellen 3D geprint worden. Waar houdt dit op?

 

PS: mocht je op een manier een 3D design van een vuurwapen online vinden, dan kun je je vuurwapen helaas niet laten printen bij 3D&I. Wij vallen onder de Belgische wet. Alle andere designs printen we met plezier

 

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.