Coronavirus update 29 september: Demo’s en afhalingen op afspraak.
test banner

Review Ultimaker 3

Review Ultimaker 3

Wat heb je nodig:

 

Ultimaker 3: https://www.3dprintingwinkel.be/ultimaker-3.html

Filament: https://www.3dprintingwinkel.be/brands/makerfill/


Super om te zien dat ultimaker eindelijk een dual printer op de markt heeft gebracht.
Er waren al lange tijd geruchten van mogelijk upgrade. Maar ze kozen voor een volledig nieuw toestel.

We ontvingen onze ultimaker 3 in de gekende verpakking van ultimaker.
Met de juist uitleg via de smartphone. Wat het super eenvoudig maakt om snel van start te gaan.

We slaagde er in om binnen 30 min de eerste print al opgestart te krijgen

Want het was uitpakken, bed levelen en printen. Gewoon zalig hoe ultimaker voor deze ervaring zorgt. De printer is op het eerste zicht gelijkaardig aan onze ultimaker 2+. Maar als je deze een tijdje gebruikt merk je pas dat het totaal ander toestel is. Door de ingebouwd camera en de wifi verbinding met cura. Is een print starten super eenvoudig.

Na een aantal werken merkte ik dat ik bijna enkel nog printe op de ultimaker 3.

 

Glazen bed.

Zoals op bijna elke ultimaker word deze geleverd met een glazen bed. Deze zorgt er voor dat je de onderkant van u print altijd glad is . Moest je problemen hebben met het filament die niet blijft plakken. Kan je gebruik maken van lac. Of print leveling nog eens opnieuw runnen.

 

2 kleuren.

Ik gebruik meestal maar 1 kleur dus de 2 extruders werden meestal geladen met mijn populairste kleuren. Zodat ik altijd heel vlot een print kon opstarten via cura.

 

Oplosbaar filament

Heb je moeilijk printbare objecten, dan kan je bij de ultimaker 3 gebruik maken van PVA. Door het water oplosbare filament kan je grote overhangs printen.
Enkel de print 24h in water leggen. En dit zorgt er voor dat het support volledig oplost. Zonder hier resten achter te talen.

 

Print Kwaliteit

De print kwaliteit is gelijkaardig aan ultimaker 2. Deze hangt vooral af van jou ingestelde paramers. Als je de standaard setting gebruikt in cura krijg je meestal goed resultaat. 

 

Enkele prints

Print met support Print zonder support 

 

 

 

 

Print met support Print zonder support 

 

 

 

Conclusie

Ultimaker is zeker een van de betere printers op de markt zij focussen zich voor al op het gebruiksvriendelijk maken van deze technologie. Ze hebben printers filament. En een uitstekende support dienst. Ook alle onderdelen zijn vervangbaar en de printers zijn opensource.

 

Maar wat zijn nu de verschillen tussen 2+ en 3
print kwaliteit is gelijkaardig. Vooral kan je de winst uit de ultimaker 3 halen voor de draadloze connectie en de camera features. Dit zorgt er voor dat je heel gemakkelijk je printer kan controleren zonder hiervoor bij je printer te blijven. Ook als je gebruik wil maken van 2 kleuren of oplosbaar filament is de 3 een top toestel.

Opgelet ultimaker toestelen gebruiken altijd 2.85 mm filament. Het is mogelijk om te printen met 1.75 maar dit vraagt paar tweaks.

 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.