test banner

Het bouwen van een groot-volume dual-extrusie 3D printer

Het bouwen van een groot-volume dual-extrusie 3D printer

Hoe Zortrax de M300 Dual heeft waargemaakt en welke obstakels ze zijn overkomen.

Het bouwen van een groot-volume dual-extrusie 3D printer

Groot-volume LPD 3D printers worden veelvuldig gebruikt in verschillende industrieën, van auto's tot lucht en ruimtevaart. Een team van ingenieurs, dat vroeger voor Ferrari gewerkt heeft, werkt met het M300 model om prototypes te maken voor hun ultra lichte motorfiets die bijna alleen uit carbon bestaat. NASA gebruikt dezelfde Zortrax 3D printer om functionele modellen van gereedschappen te printen die op een dag astronauten zullen helpen bij hun missies om asteroïden en andere planeten te verkennen. Nu heeft Zortrax een nieuwe groot volume 3D-printer ontworpen voor dit soort ingenieuze mensen en hun baanbrekende projecten. Zortrax noemt het de M300 Dual.
 

Drie uitdagingen waar Zortrax voor stond

Het werk begon bij het identificeren van de drie grootste uitdagingen waar professionals mee te maken krijgen om met grote 3D printers te werken. Dit is de lijst die ze bedacht hadden:

 

          - Complexe geometrieën zijn vaak noodzakelijk, zelf in relatief grote modellen

          - De faalkosten zijn erg hoog omdat elke mislukte afdruk een gemiste deadline kan veroorzaken

          - Toegang tot een breed assortiment van verschillende bouwplatformen en speciale filamenten is cruciaal

 

De M300 Dual is gebouwd vanaf nul om aan deze drie uitdagingen te kunnen voldoen. En het doet precies dat en veel meer!

 

Hoe we grote complexe modellen hebben opgelost

De printer werkt met de LPD Plus dual extrusie technologie, dit betekend dat er met twee filamenten gelijktijdig kan worden geprint: één materiaal voor het model en één materiaal voor de in water oplosbare steunstructuren

 

Water kan zelfs op bijna ontoegankelijke plaatsen komen, waar je met een pincet niet bij kan, waardoor support materialen overal kunnen worden verwijderd. De M300 Dual kan hierdoor complexere 3D modellen printen met ingewikkelde interne geometrieën en verplaatsbare mechanismen die onmogelijk zijn voor een 3D printer met maar één extrusie. 

 

Bovendien kan de LPD Plus-technologie de productie-output verhogen als deze hiervoor wordt gebruikt. Oplosbare ondersteuning maakt het mogelijk om modellen op elkaar te stapelen. Op deze manier kan het volledige bouwvolume van 265 x 265 x 300 mm worden gebruikt in elke werkcyclus. De M300 Dual ondersteund ook enkele extrusie, waardoor deze net zo werkt als een standaard M300 Plus.

 

Hoe ze de kosten van het falen naar beneden brachten

Grote 3D printers hebben doorgaans een langere werktijd omdat het meer tijd kost om grote modellen te printen. Grote 3D printers kunnen soms meerdere dagen bezig zijn aan een groot model. Dus wanneer er zich een fout voordoet tegen het einde van een print kunnen er enkele dagen verloren zijn gegaan voor een bedrijf. Om hiermee om te kunnen gaan hebben ze de drie meest voorkomende oorzaken van mislukte prints vastgesteld. Het gebeurt meestal wanneer:

 

          -  Er een stroomstoring is

          -  Het filament vast loopt

          -  Het filament op geraakt

 

Ze hebben de M300 Dual ontworpen om de print te redden en om zich gemakkelijk te herstellen na deze gebeurtenissen. De printer kan een stroomstoring detecteren. De printer heeft ingebouwde condensatoren die ten alle tijde genoeg energie opslaan om de machine draaiende te houden tot hij de exacte positie van de printkop heeft opgeslagen. Op deze manier kan de afdruk vanaf dezelfde plek weer worden hervat als de stroom weer ingeschakeld is. Hetzelfde met de filament problemen.

 

Er zitten twee filament sensoren in de M300 Dual. Eén wordt dicht bij de spoelhouder geplaatst en is bedoeld om te detecteren wanneer het filament op is. De andere is gemonteerd in de printkop om te detecteren wanneer het filament vastloopt of wanneer de nozzle verstopt geraakt. In beide scenario's wordt de printer in pauze gezet en wordt de gebruiker op de hoogte gebracht. Nogmaals, het werk kan vanaf dezelfde plek terug worden hervat als het probleem is opgelost.

 

Hoe je op jouw manier kan werken

Professionals verwachten meestal dat ze hun tools sterk kunnen aanpassen. Op deze manier kunnen ze hun setup aanpassen aan het specifieke project waar ze op dat moment mee bezig zijn. Daarom is de M300 Dual geschikt gemaakt voor het ondersteunen van een breed assortiment aan filamenten en bouwplatformen van derden. Wat nog belangrijker is, ze hebben de printer zo naadloos mogelijk hiermee laten werken alsof het speciale componenten of materialen zijn.

 

Het bouwplatform in de M300 Dual word automatisch gekalibreerd met een capacitieve verplaatsingssensor. Deze sensor kan metingen in hoge resolutie van de positie van een geleidende of niet-geleidende target uitvoeren. Daarom kan je zowel het geperforeerd platform als het glazen platform automatisch kalibreren door gewoon op een knop te duwen.

 

 

In feite kan een gebruiker kiezen voor een bouwplatform waar ze niet eens aan gedacht hebben. De M300 Dual ondersteunt het.

 

Hetzelfde met de filamenten. De printer werkt goed met filamenten van derden die beschikbaar zijn op spoelen in zowel single- als dual-extrusie mode. Dit zorgt ervoor dat professionals kunnen werken met alle filamenten die ze nodig hebben in de opstelling waarvan zij denken dat het beste is. De M300 Dual is gebaseerd op jullie feedback. Zij hebben het gewoon gerealiseerd.

 

Dit artikel is vertaald van het engels. Het originele artikel kan u hier vinden.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden